Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Hvordan man laver en inkluderet legeplads tilgængelig

Inklusive legepladser skal give børn, forældre, plejere og folk med alle evner, herunder adgang og mulighed for at bevæge sig i hele legepladsen nemt, sikkert og uafhængigt.

For at gøre din inkluderende legeplads tilgængelig, er der forskellige elementer at overveje:

 

children playing on an inclusive multi-play unit with various accessibility features

Valg af overfladebehandling

Overfladen spiller en vigtig rolle i at gøre din legeplads tilgængelig, derfor er det vigtigt, at den mest hensigtsmæssige og tilgængelige overfladebehandling er valgt til design, placering, legepladsudstyret og funktioner på din legeplads.

Hvis du er involveret eller vil være involveret i valg af overfladebehandling selv, er det en god idé at besøge forskellige legepladser med forskellige overfladebelægninger og teste overfladerne om muligt med børn og voksne med synshandicap og kørestole eller mobilitetshjælpemidler. Dette vil hjælpe med at fastslå, hvilken overflade der fungerer godt hvor og hvorfor.

Overflader skal opfylde EN 1176 og EN 1177 standarderne; De skal også være egnede til den påtænkte anvendelse, f.eks. adgangsveje og stier skal bygges ud fra materialer, som forbliver anvendelige i løbet af året, falderum skal have overflademateriale, der passer til udstyret mv.

Husk på, at valget af overfladebehandling i det overordnede designskema ikke kun handler om adgang og sikkerhed, men også om legeværdi.

løs fyldning, humpede og strukturerede overflader betragtes ikke altid som gode for adgang, men deres høje legeevne til børn med alle evner og præferencer bør ikke udelukkes helt i legepladsen.

Vores designere til legepladser er meget kyndige og vil sørge for at vælge den passende overflade baseret på dine krav, det specificerede legeudstyr, placering, sikkerhedsstandarder mv.
 

Få mere at vide om legepladsbelægning

Girl crawling on a coloured playground surface

Placering af udstyr og funktioner i varierende højder

Forskning har vist, at det ikke er nok for et barn at se, de skal også kunne røre for at være engageret. De skal kunne interagere med legefunktionerne og finde vej til omgivelser med deres hænder for en taktil oplevelse.

Det er vigtigt at gøre det muligt for børn at nå og røre ved legetøj, funktioner og landskab, da dette er afgørende for et barns engagement.

Overvej at placere legepladser, landskab, teleskoper, vand og sandborde mv. I varierende højder for at imødekomme børn, der har forskellige rækkevidde.

Se på at inkludere mere end ét stykke af samme udstyr i forskellige højder, for eksempel at installere to teleskoper, hvor den ene er højere end den anden.

Sørg for, at et barn, der bruger en kørestol, har adgang til legeudstyret og funktionerne ved at sidde ved eller under dem.

Boy playing with a ship's wheel on a playground multi-play unit

Tillader brugere at overføre sig til og fra legeudstyret

Overførselsplatforme

Overførselsplatforme giver mulighed for et barn eller en voksen, der bruger mobilitetshjælp til at overføre sig til og fra den pågældende støtte uafhængigt og bruge legepladsen lettere.

Overvej alle overflader ved siden af ​​den tilgængelige rute og vurder muligheden for, at en bruger overfører dem fra en stol. Undersøg, hvordan et barn, der bruger en stol, kan overføre sig til legeudstyret eller -funktionen, der ikke har en platform, måske er der et overflade- eller grebpunkt, der kan hjælpe barnet med at blive inkluderet.

Afhængigt af kravene i dit fællesskab / brugere skal du overveje at levere on-deck-overførsler, som lettere bevægelse fra mobilitetshjælp til legeaktiviteten. Dette er især vigtigt ved rutchebaner.

Tænk også på at have et dæk med en overførselsplatform på den ene side og et sæt trin på den anden side for at gøre det lettere for børn med forskellige evner, at lege sammen.

Overførsels trin

Overførelsestrin tillader en person, der ikke har ben til at kunne flytte deres krop mellem elevationsændringer på spilleudstyret og tilbage til mobilitetshjælp.

Hvis en person bevæger sig på deres bagerste, jo mindre er forandringen i højde mellem forhøjelser, dæk eller legeplader, jo bedre.

Pirate ship themed multi-play unit with a transfer point

Opret brede nok ruter gennem legepladsen

Byg tilgængelige ruter i hele legepladsen, som giver kørestolsbrugere, forældre med barnevogne og klapvognr og / eller børn, der ikke kan lide at blive rørt, plads nok til at passere hinanden, mens du bruger legepladsen.

Legepladsen kan hjælpe børn med at udvikle deres evner og udvide deres nydelse, så en blanding af passagebredder inden for legepladsen vil give valg og legeværdi.

De vigtigste områder, der skal være brede nok til dem, der bruger mobilitetshjælpemidler, er indgange, porte, udgange og travle ruter.

Det ledige rum foran lege komponenterne skal gøre det muligt for et barn at bruge en kørestol og deres ledsager at lege ved siden af ​​hinanden.

 

Playground entrance path route and timber arch

Jævn overgang mellem overflader

Lav jævn overgang mellem alle områder af legepladsen og det omkringliggende område for at give folk, der bruger mobilitetshjælpemidler, mulighed for at bevæge sig frit.

Sørg for, at overgange mellem alle ruteflader og legeoverfladesteder er så jævn som muligt.

Sørg for, at overfladeforbindelserne er stramme nok til at fungere gennem legerummet, uden at der er nogen hindringer eller snubletråde mellem dele af legeområdet, der ville forhindre nogen, der bruger mobilitetshjælp.

Husk på, at overgange mellem overflader ofte angiver slutningen af ​​en entreprenørs arbejde og begyndelsen af ​​en anden. Kvaliteten af ​​kommunikationen mellem entreprenører vil være afgørende for kvaliteten af ​​overgangen.

 

Wheelchair accessible playground roundabout

Kontakt os for at skabe din inkluderende legeplads

Contact Us

If you have questions or would like to know something about our products, you can contact us by phone, fax, email or directly on our website. If you do not know who at HAGS you should talk to, or if you would like to come in contact with a specific person at HAGS, you are welcome to call our switchboard to get connected to the right person.

Danmark

HAGS Danmark
Drejergangen 1B
2690 Karlslunde
Danmark

Følg HAGS: