Search Advanced Close

For at finde produktdownloads skal du blot klikke på en af ​​nedenstående indstillinger og derefter bruge søgeformularen, der vises, til at finde alle de dokumenter, der er knyttet til din søgning.

 

Search Advanced Close

Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Jebjergs Skole, Skive Kommune

På skolen i Jebjerg, er der sket noget af en forandring.

26-06-2020 11:45:00

LÆS MERE

Marie Mørks Skole, Hillerød Kommune

De ønskede en legeplads der gik i tråd med Skolen DNA og værdier.

24-02-2020 15:11:00

LÆS MERE

Lejerbo Afd 135-0 Maglehøj, Frederiksværk Kommune

I tæt samarbejde med entreprenør og tegnestuen fra Mangor & Nagel kunne vi i sommeren 2019 indvie de nye uderum.

19-02-2020 17:05:00

LÆS MERE

Få mere inspiration fra vores uderum og projekter

Se alle referencer
Search Advanced Close

Vigtigheden af legepladsunderlag:

  • At sørge for den højeste sikkerhed for brugerne: stødabsorberende underlag kan forhindrer alvorlige hovedskader ved fald. Sikkerhedsanvisninger og bedste praksis for sundhed og sikkerhed anbefaler, at der anvendes stødabsorberende underlag under udstyr med en fri faldhøjde på mere end 600 mm eller hvor brugeren er udsat for tvungne bevægelser, som angivet i de europæiske standarder for legepladser EN1176 og EN1177.
  • Tilbyder ekstralegeværdi: farver, teksturer, mønstre og gulvgrafik giver visuelle stimuli, tilskynder til motion og bevægelse og understøtter fantasifulde, kreative lege, på en anderledes måde.

Hvad du bør overveje før installationen:

  • Den frie faldhøjde på det udstyr, du planlægger at købe, hvilket vil bestemme mængden af materiale, du har brug for til underlaget.
  • Beliggenhedsforhold (bundsikringslag, klima, dræning...)
  • Alder, brugeradfærd og antal brugere

Egnede faldunderlagstyper for legepladsen

Playground safety surfacing

 

Græsfliser

En gummimåtte, hvorigennem græs kan vokse. Dette underlag falder i med omgivelserne, når græsset vokser, hvilket giver legeområdet et naturligt udseende. Det er skridsikkert og bekvemt for områder, hvor græsvæksten er begrænset, f.eks. under gynger eller klatrestativer. Det bruges også til erosionskontrol i specificerede områder rundt omkring legeredskaber.

Wetpour

Wetpour-underlag er en blanding af polyurethanharpiks og gummigranulat. Det er et godt valg af underlag til alle vejrforhold. Det er skridsikkert og porøst, og har en helstøbt overflade, der giver nem adgang for kørestolsbrugere samt er nemmere at rengøre og vedligeholde.

Den bløde overflade er ideel til både lege- og sportsområder, den er skånsom ved fald og påvirker ben og knæ mindre, når du løber og hopper. Wetpour kan lægges med næsten enhver tykkelse for at opnå optimal faldhøjde sikkerhed.

Bark

Bark er fremstillet af blandet blødt træ og har et naturligt udseende, der passer ind i skovomgivelser og giver fremragende stødabsorbering. Bark anbefales ikke som stødreducerende overflade under gynger eller andet bevægeligt udstyr, da det let skubbes væk, og det er ikke tilladt under traditionelle karruseller, da frihøjden ikke kan sikres, hvis barken flyttes rundt.

Kunstgræs

Dette underlag er brugbart hele året rundt, under alle vejrforhold, er ekstremt holdbart og kan lægges på skråninger. Kunstgræs er ideelt til områder med stort slid og megen trafik. Et stødabsorberende underlag kan anvendes under græsset for at give ekstra beskyttelse og er skånsomt ved fald.

Asfalt

Asfalt er det mest populære sportsunderlag og ideel til Multi-Use Games Area. Det er let at installere, let at vedligeholde og giver et godt underlag til de fleste sportsgrene. Termografiske markeringer kan tilføjes til forskellige sportsgrene. På grund af manglende stødabsorbering er det ikke egnet under udstyr med risiko for fald.

Eco jorddækningsmateriale

Eco jorddækningsmateriale er en kombination af genanvendt gummistykker blandet med et PU bindemiddel på stedet, og kan leveres i en række dæmpede farver. Det er egnet til brug året rundt og kan lægges på ethvert eksisterende underlag uden behov for fundamenter. Det er ikke egnet til dynamiske emner, da den åbne teksturerede overflade kan krakelere under tunge, gentagne skridt.

Sand

Kvalitetssand, der er blevet vasket for at fjerne støv- og jernoxidrester, og kornene er afrundet for at forhindre komprimering. Det er blødt at røre ved og sikrer en god stødabsorbering.

Græs

Det frodige udseende af naturligt græs tilføjer skønhed til ethvert offentligt rum og fungerer godt som et underlag til små legeområder med moderat trafik. Dets stødabsorberende egenskaber varierer alt efter jordbundstype og klima.