Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Guide til karrusel og snurrelege

4 ting at huske på, når du køber et karrusel- og snurrelege.

Fire ting at huske på

Rotation er en af de grundlæggende bevægelser, som sammen med at balancere, kure og klatre er afgørende for børns udvikling. Roterende bevægelser påvirker ørets indre væsker og hjælper til at forbedre balancen og bidrager til sensorisk udvikling. At arbejde sammen om at skubbe et roterende legeredskab, kan fremme kommunikation mellem børn og voksne og skabe en følelse af tilhørsforhold. Vi har valgt at opdele sortimentet af roterende legeenheder i to kategorier, Multi-bruger strukturer, som omfatter traditionelle karruseller og En- eller topersoners produkter, generelt kaldet snurreredskaber.

1. BRUGERKAPACITET

Hvilken brugerkapacitet skal din legestruktur tilbyde?

Multi-bruger strukturer
I overensstemmelse med de europæiske standarder for EN 1176-5, der blev offentliggjort i oktober 2008, kræver disse ikke-rokkende, roterende enheder normalt et sikkerhedsområde på 2 diameter og de har en minimum fri faldhøjde på 1 m. Sikkerhedsområdet kan ikke overlappe med en tilstødende legeenhed. Disse enheder kan anvendes af en række brugere samtidigt, hvilket giver en lav pris pr. bruger.

En- eller topersoners konfigurationer
Ifølge gældende EN1176-standard betragtes snurreredskaber ikke som karruseller og kravet til sikkerhedsområdet er derfor et mindre diameter på 1,5 m. Deres frie faldhøjde er ofte mindre end 1 m og kan være så lav som 0,60m.

 

2. SIKKERHEDSKRAV

Installation af et stødabsorberende underlag er obligatorisk for alle roterende enheder. En række underlag er tilgængelige (bark, grus, wetpour, sand eller kunstgræs). I alle tilfælde skal frihøjden for de roterende elementer kontrolleres.

3. MATERIALER

Den strukturelle stål vi bruger til at fremstille vores karruseller og snurreredskaber, har flere fordele: da stål har en fremragende holdbarhed og robusthed, vil udstyret holde i lang tid og blive anvendt meget i mange år fremover. Ved at købe robuste og holdbare legeredskaber kan fagfolk levere ansvarlige, miljøvenlige udendørs faciliteter.

Lær mere om det stål vi anvender

Alsidigheden i vores sortiment gør det også muligt for rekvirenter at vælge den rigtige stil til deres projekt, lige fra neutrale former, der passer fint ind i omgivelserne, til iøjnefaldende strukturer, der sandsynligvis bliver det flotteste i området.

 

4. RUMMELIGHED

Hele vores sortiment af legeredskaber er designet til at give en række udfordringer for alle børn uanset deres færdigheder. Vi samarbejder med børneudviklingseksperter om at levere legestrukturer, der kan anvendes af så mange børn som muligt. Det perfekte eksempel er vores rummelige karrusel Spinmee, der er velegnet til alle børn, både med og uden kørestol.

Karuseller och snurrlek  | HAGS

 

Karusell och snurrlek | HAGS