Search Advanced Close

For at finde produktdownloads skal du blot klikke på en af ​​nedenstående indstillinger og derefter bruge søgeformularen, der vises, til at finde alle de dokumenter, der er knyttet til din søgning.

 

Search Advanced Close

Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Jebjergs Skole, Skive Kommune

På skolen i Jebjerg, er der sket noget af en forandring.

26-06-2020 11:45:00

LÆS MERE

Marie Mørks Skole, Hillerød Kommune

De ønskede en legeplads der gik i tråd med Skolen DNA og værdier.

24-02-2020 15:11:00

LÆS MERE

Lejerbo Afd 135-0 Maglehøj, Frederiksværk Kommune

I tæt samarbejde med entreprenør og tegnestuen fra Mangor & Nagel kunne vi i sommeren 2019 indvie de nye uderum.

19-02-2020 17:05:00

LÆS MERE

Få mere inspiration fra vores uderum og projekter

Se alle referencer
Search Advanced Close

Karrusel og snurrelege: Købsvejledning til roterende udstyr

Rotation er en af de grundlæggende bevægelser, som sammen med at balancere, kure og klatre er afgørende for børns udvikling. Roterende bevægelser påvirker ørets indre væsker og hjælper til at forbedre balancen og bidrager til sensorisk udvikling. At arbejde sammen om at skubbe et roterende legeredskab, kan fremme kommunikation mellem børn og voksne og skabe en følelse af tilhørsforhold.

Vi har valgt at opdele sortimentet af roterende legeenheder i to kategorier, Multi-bruger strukturer, som omfatter traditionelle karruseller og En- eller topersoners produkter, generelt kaldet snurreredskaber.

Hvilken brugerkapacitet skal din legestruktur tilbyde?

1- Multi-bruger strukturer

I overensstemmelse med de europæiske standarder for EN 1176-5, der blev offentliggjort i oktober 2008, kræver disse ikke-rokkende, roterende enheder normalt et sikkerhedsområde på 2 diameter og de har en minimum fri faldhøjde på 1 m. Sikkerhedsområdet kan ikke overlappe med en tilstødende legeenhed.
Disse enheder kan anvendes af en række brugere samtidigt, hvilket giver en lav pris pr. bruger.

Merry roundabout

Den traditionelle karrusel har sæder og gelænder, der er fastgjort til en roterende platform. Børn kan skubbe karrusellen i gang og hoppe på, eller få hjælp af en ven eller forælder. Et godt eksempel på denne type karrusel er Merry'en, en legepladsklassiker egnet til mindre børn. Den brede platform og den langsomt roterende bevægelse giver småbørn mulighed for at få nye sanseindtryk, mens de føler sig trygge.

Orbit roundabout

Orbit'en, en mindre traditionel karruseltype, har et sæde, der roterer rundt om en central akse, hvor brugere anvender den centrale midterplade til at skubbe sig rundt. Orbit'ens moderne cut-out-design har en mindre visuel påvirkning og vil uden problemer passe ind i et legeområde. Da der er lidt mindre støtte i forhold til en traditionel karrusel med en platform, giver det en følelse af udfordring og risikotagning, og vil sandsynligvis appellere til større eller mere selvsikre børn.

Få mere at vide om Orbit-karrusellen

Tornado overhead carrousel

Tornado-karrusellen, hvor man hænger i armene, giver en ekstra udfordring, med den roterende ramme placeret over hovedhøjde. Denne hænge-karrusel tilskynder større børn til at udfordre sig selv, mens dens højde forhindrer yngre børns adgang.

Bicycle roundabout

Denne pedalcykel-karrusel drives frem af brugernes muskelstyrke, som foruden at bidrage til brugernes fysiske udvikling også tilskynder børn til at samarbejde. Den traditionelle stil passer også perfekt ind i et klassisk legeområde.

Roty roundabout

Roty-karrusellens skrå design har et mere kompakt layout for et mindre antal brugere, men til gengæld er installationen nem og prisen overkommelig. Den minimalistiske æstetik er også efterspurgt blandt udøvere, der er villige til at give deres lokale område et moderne udseende.

Titan carrousel

Disse hybrid-designs omfatter ophængte brugerstationer som en del af karrusellen, og består af en central roterende akse og forskellige kombinationer af sæder, der passer til forskellige behov. Mød Titan eller alternativet til yngre børn, mini-Titan

Lær mere om Titan-karrusellen

2- En- eller topersoners konfigurationer: snurreredskaber

Ifølge gældende EN1176-standard betragtes snurreredskaber ikke som karruseller og kravet til sikkerhedsområdet er derfor et mindre diameter på 1,5 m. Deres frie faldhøjde er ofte mindre end 1 m og kan være så lav som 0,60m.

Whizzer spinnerSpinner

Design såsom Whizzer eller Spinner er omkostningseffektive og nemme at installere, og kan komplementere en multiplay-enhed eller forhindringsbane; de er også gode til at give lidt farve til legepladsen, eller tilføje yderligere legeværdi uden at bruge en formue.

Bronco RiderRota Roka spinner

Enheder som Bronco eller Rota Rokabyder også på et bredere udvalg af bevægelsesmuligheder, fra at dreje rundt til at rokke:

Hvilke sikkerhedskrav skal opfyldes?

1- Kriterier for legepladsunderlag

Installation af et stødabsorberende underlag er obligatorisk for alle roterende enheder. En række underlag er tilgængelige (bark, grus, wetpour, sand eller kunstgræs). I alle tilfælde skal frihøjden for de roterende elementer kontrolleres.

2- Ergonomiske egenskaber

Alle vores roterende enheder er designet specielt til at give alle børn, uanset alder og færdigheder, udfordringer med stigende sværhedsgrad samt en følelse af sikkerhed.

Andre kriterier, der skal tages i betragtning

1- Materialer og æstetik

Den strukturelle stål vi bruger til at fremstille vores karruseller og snurreredskaber, har flere fordele: da stål har en fremragende holdbarhed og robusthed, vil udstyret holde i lang tid og blive anvendt meget i mange år fremover. Ved at købe robuste og holdbare legeredskaber kan fagfolk levere ansvarlige, miljøvenlige udendørs faciliteter.

Lær mere om det stål vi anvender

Alsidigheden i vores sortiment gør det også muligt for rekvirenter at vælge den rigtige stil til deres projekt, lige fra neutrale former, der passer fint ind i omgivelserne, til iøjnefaldende strukturer, der sandsynligvis bliver det flotteste i området.

2- Rummelighed

Hele vores sortiment af legeredskaber er designet til at give en række udfordringer for alle børn uanset deres færdigheder. Vi samarbejder med børneudviklingseksperter om at levere legestrukturer, der kan anvendes af så mange børn som muligt. Det perfekte eksempel er vores rummelige karrusel Spinmee, der er velegnet til alle børn, både med og uden kørestol.

Spinmee inclusive roundabout

Få mere at vide om den inklusionsvenlige karrusel Spinmee