Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Guide - vælg gynge

5 ting du skal huske, når du køber en gynge til legepladsen.

Om gynger

Gyngen, der en legepladsklassiker, har været fast tilbehør i offentlige udendørs rum i årtier, og de er et af​de mest genkendelige og elskede legesystemer blandt befolkningen i almindelighed. Den gyngende bevægelse er absolut en fornøjelig oplevelse både for børnene og deres forældre: det fremmer latter og lykke, til gavn for både fysisk og psykisk sundhed; det tilskynder forældre-barn interaktion under leg, hvilket gør det til en positiv tilknytningsoplevelse. En række eksperter er også enige om den positive effekt det har på børns fysiske og mentale udvikling, fra forbedret legemsbevidsthed til en følelse af lykke og tilhørsforhold. Gynger kan ses som enkle, men de skal opfylde mange behov, fra legeværdi til sikkerhedskrav. Her er 5 kriterier, der skal tages i betragtning, inden du køber en gynge:

 

Vis gynger

 

5 ting du skal huske, når du køber en gynge til legepladsen:

1. DIMENSIONER

Når du køber en gynge, skal du kigge efter den frie faldhøjde og det faldområde, som er angivet under "påkrævet plads" på vores produktsider. Den frie faldhøjde er det normale sted, hvorfra brugeren kan falde; faldområdet er sikkerhedszonen, der omgiver det udstyr, der skal være fri fra enhver genstand. Omkostningerne ved installationen af underlaget bestemmes af størrelsen på arealet og mængden, der skal anvendes til at dække arealet. For eksempel, jo højere faldhøjden er, jo tykkere skal underlaget være for at absorbere stødet i tilfælde af et fald. En høj og bred gyngeramme vil også kræve et større sikkerhedsområde for at undgå sammenstød med brugere af andre redskaber.

2. SÆDETYPE

Valet av sits beror på önskad åldersgrupp och antal barn som leker. En sits för mycket unga barn eller personer med svag ryggstabilitet kräver extra stöd så att de kan vara helt säkra under leken. För äldre barn som vill ha socialt samspel är korggungor ett ypperligt alternativ. Dessa klarar att bära upp många personer och optimerar kostnaden per användare. Med korggungor kan barn med olika förutsättningar leka tillsammans eftersom barn med funktionshinder kan sitta bekvämt och åka med när deras kompisar eller vuxna sköter gungningen.

 

3. MATERIALER

Materialetypen spiller en stor rolle i beslutningsprocessen, da det vil påvirker det æstetiske, du forsøger at opnå eller dine vedligeholdelseskrav. Arkitekter eller gartnere, der ønsker at skabe legeområder, der har en naturlig følelse, har tendens til at favorisere trægynger, da de passer fint ind i landlige omgivelser. På den anden side vil de, der leder efter et moderne og dristigt design, som efterligner byarkitekturen, elske vores stålgyngers moderne stil. Stål er også lettere at vedligeholde, og er mere modstandsdygtigt over for hærværk, så det passer bedst til udfordrende byområder.

 

4. BELIGGENHED

Som gældende for alle bevægelige legeredskaber, skal de generelle sikkerhedskrav ved montering af gynger overholdes. Placeringen af rammen skal være i en sikker afstand fra andre legeenheder, og væk fra stier og porte, for at minimere risikoen for sammenstød. Sørg også for, at der ikke er nogle objekter i umiddelbar nærhed af gyngen; buske, træer eller sten kan være potentielle farer, hvis børn skulle falde af gyngen eller uopmærksomt løber rundt om dem.

 

5. SIKKERHEDSFUNKTIONER

Nogle af vores gynger har "anti-sammenfiltrings"-beslag på tværbjælken for at forhindre, at gyngesæder og kæder bliver viklet ind i hinanden, hvilket gør gyngerne ubrugelige. Stratus-designs inkluderer en ekstra kæde til at yde yderligere støtte.

X

Brug for hjælp?

Vi besvarer gerne dine spørgsmål og tanker.