Search Advanced Close

For at finde produktdownloads skal du blot klikke på en af ​​nedenstående indstillinger og derefter bruge søgeformularen, der vises, til at finde alle de dokumenter, der er knyttet til din søgning.

 

Search Advanced Close

Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Jebjergs Skole, Skive Kommune

På skolen i Jebjerg, er der sket noget af en forandring.

26-06-2020 11:45:00

LÆS MERE

Marie Mørks Skole, Hillerød Kommune

De ønskede en legeplads der gik i tråd med Skolen DNA og værdier.

24-02-2020 15:11:00

LÆS MERE

Lejerbo Afd 135-0 Maglehøj, Frederiksværk Kommune

I tæt samarbejde med entreprenør og tegnestuen fra Mangor & Nagel kunne vi i sommeren 2019 indvie de nye uderum.

19-02-2020 17:05:00

LÆS MERE

Få mere inspiration fra vores uderum og projekter

Se alle referencer
Search Advanced Close

Hvordan designes et stort playscape

Forskellen mellem en legeplads og et playscape

For mange mennesker er en traditionel "legeplads" et til dels menneskeskabt miljø, måske et asfalteret område udenfor en skolebygning med påmalede farvede spil eller et indhegnet område i et boligområde med gynger og klatrestativ. Disse typer legepladser har deres anvendelse, og kan være designet til at være attraktive, samtidigt med at de tjener et godt formål i lokalsamfundet. De kan være spændende, vel brugte og meget elskede steder.

design a playscape with HAGS

Et "playscape" er anderledes end en traditionel legeplads. Et playscape tager hensyn til og inkorporerer omgivelserne, og udvider mulighederne for fri ustruktureret leg. Det vil være et sted, der er placeret i naturlige omgivelser, måske med en ny forbedret beplantning, spændende terrænform og tillokkende strukturer. Muligheden for at flytte rundt på og interagere med de dele, der danner selve legeområdet, kunne være en funktion. Det vil være et sted, der bygger på og udvikler børns kreative legeinstinkter, og som tilskynder til at få nye erfaringer, både sammen med andre børn og individuelt. Der opmuntres til fysiske lege, social kontakt, risikotagning og opdagelse af naturen, mens man lærer om miljøforvaltning. Det er næsten helt sikkert et sted, hvor der kan leges uden at blive begrænset af barrierer og opsyn.

design a playscape with HAGS

Der er overbevisende forskning og god dokumentation som taler for, at børn, der har gode muligheder for at lege i naturlige omgivelser, kan forbedre deres koncentrationsevne, reducere depression og mindske symptomerne på opmærksomhedsforstyrrelser, foruden andre fordele ved udendørs motion. Men det menneskelige instinkt og vores naturlige reaktioner på vores omgivelser forstærker simpelthen det, at vi nyder at være i grønne områder, hvor vi føler os afslappede og berigede af dem. Hvorfor føler vi os ellers draget til offentlige parker og åbne landområder, og ser tilbage på vores minder om at lege i skoven som børn med glæde?

 

Hvordan skaber vi playscapes

På HAGS bliver vi ofte bedt om at skabe legeområder, der inkorporerer det bedste fra begge verdener - fantastiske legeredskaber, der er genkendelige for offentligheden, samt at blive sat i et interessant og stimulerende naturmiljø. Her er vores bedste tips til, hvordan du opnår dette:

design playscapes with HAGS

Vælg omhyggeligt lokaliteten for legeområdet. Tænk på adgangsveje til legeområdet, størrelsen og kan omgivelserne udenfor legeområdet inkorporeres i det nye legeområde?

Design a playscape with HAGS

Brug beplantning til at gøre stilen på den traditionelle legeplads mere afslappet. Buske, græs og piletræer skaber sensoriske oplevelser, et sted for kreativ leg og et levested for dyreliv, der så igen giver berigende erfaringer. Træer giver farve, duft og skygge om sommeren, bær til fugle om vinteren, en mangfoldighed i dyrelivet, et sted at sprede picnictæppet ud under - kan man ønske sig bedre?

design a playscape with HAGS

Integrér redskaber i landskabet. Hvis en struktur tilbyder klatring og rutsjebaner, kan den med fordel opstilles på en høj eller en skråning, for at give mulighed for hulebygning og mere kreative fantasilege og rollespil.

design a playscape with HAGS

Skab forskellige "rum" og en sti mellem dem, snarere end et stort åbent område. Fascination spiller en vigtig rolle for børns fantasi og opmærksomhed, og for at prøve nye ting.

design playscape HAGS

Overvej at anvende en række forskellige teksturer til at styrke de ovenfor beskrevne designfunktioner. En god kombination af menneskeskabte og naturlige materialer kan komplementere hinanden godt.

design playscape HAGS

Vælg redskaber, der virkelig tilbyder stor legeværdi – overvej, hvor mange legemuligheder hver enkelt enhed tilbyder, og om den appellerer til mange brugere.

Hvis du vil vide mere om playscape-design, kan du booke et besøg af din lokale HAGS salgsrepræsentant til din lokalitet for at få en snak om, hvordan man skaber et playscape, der passer til dit lokalområde. Kontakt os, vi elsker at hjælpe!

Kontakt os

Har du spørgsmål eller gerne vil vide noget om vores produkter, kan du kontakte os via telefon, fax, e-mail eller direkte på vores hjemmeside. Hvis du ikke ved, hvem du skal snakke med hos HAGS, eller hvis du gerne vil komme i kontakt med en bestemt person, er du velkommen til at ringe til vores reception, som så vil viderestille dig.

Danmark

HAGS Danmark
Drejergangen 1B
2690 Karlslunde
Danmark

Følg HAGS: