HAGS sociale ansvar og miljømæssig bæredygtighed

At være en af de førende producenter af udendørsudstyr, betyder at vi tager miljømæssige spørgsmål meget alvorligt. Vi har altid været opmærksomme på vores omgivelser, og i mange år har vi brugt metalfri olieimprægnering for at undgå brug af tungmetaller. Vores målsætninger er at fremstille og sælge vores produkter ved hjælp af de nyeste metoder for at minimere vores aftryk på planeten.

 

Hvordan bidrager HAGS til et bedre miljø?

I 1997 blev vi certificeret i henhold til ISO 14001 (Environmental Management System). Vi forstår, at miljøspørgsmål skal behandles på en tydelig og struktureret måde. Derfor har vi arbejdet med hver enkelt del af vores operation og skabt et stærkt program for at minimere vores miljøpåvirkning.

Som en vigtig del af vores arbejde stiller vi store krav til os selv, vores leverandører og andre samarbejdspartnere for at undgå og minimere negative påvirkninger. Når vi designer og producerer vores produkter, udvælger vi omhyggeligt materialerne. Vi tager højde for materialer, der kan genbruges, er lette at producere og transportere, uden at gå på kompromis med styrke og holdbarhed.

 

Træbeskyttelse

Vores automatiserede træskæringslinje optimerer skæring af tømmer og reducerer mængden af affald i stort omfang. Ved at installere automatik vurderer vi, at der er brug for 100 fyrretræer og 100 birketræer færre hvert år.

Lignende nedbringelse af affald er lavet gennem "fingerskarring " af råmaterialet. Styrken af "fingerskarringen" er stærkere end selve tømmeret. Ved at anvende denne metode anslås det, at 600 træer bliver sparet hvert år. Alt tømmer, der anvendes til fremstilling af HAGS-produkter, leveres fra FSC-certificerede leverandører.

 

Stål

Vi er klar over, at færdigbehandling af stålprodukter kan have en stor indvirkning på miljøet. Vi har derfor foretaget betydelige investeringer i slutbearbejdningslinjer med opløsningsmiddelfri pulverlakering. Dette sikrer, at vores stålprodukter altid får en meget holdbar belægning, med væsentligt mindre miljøbelastning end traditionelle opløsningsmiddelbaserede processer. Vi tilskynder også til genbrug af stål , når dens levetid er forbi.