Du har ingen produkter i din samling.

Search Advanced Close

Hvordan man gør adgangen til din legeplads tilgængelig og inkluderet

En inkluderet legeplads skal give folk med alle evner inklusive, adgang og mulighed for at bevæge sig i hele legepladsen sikkert og uafhængigt. Det skal også gøre det muligt for alle børn at lege sammen.

For at dette skal gøres, skal tilgængelighed og inddragelse gennem placeringen af ​​legepladsudstyr og andre funktioner på legepladsen og i det omgivende miljø overvejes:

Bird's eye view of train themed playground in England

Overflade og generelle layout

For at gøre din legeplads tilgængelig og inklusiv er det vigtigt at vælge overfladebehandling, der bedst opfylder brugernes behov. Dette vil blive beskrevet mere detaljeret i "Sådan gør jeg min inkluderet legeplads tilgængelig". Du kan også læse mere om de forskellige typer legepladsbelægninger her.

Vælg passende overfladematerialer, der opfylder EN 1176- og EN 1177-standarderne. Legepladsoverflader er designet med forskellige formål i tankerne, herunder legeværdi, reducere alvorligheden af skade fra fald, adgang og æstetik.

Husk på, at mange børn har brug for ekstra plads til at manøvrere rundt på legeudstyr, overveje dem, der bruger mobilitetshjælpemidler, børn, der har brug for voksenhjælp, børn med dårlig balance, taktil følsomhed eller som har svært ved at forstå, hvor deres kroppe er i rummet, mens de der er synshandicappede kan bruge det ekstra rum til at lege uafhængigt.

Large pirate themed playground and multi-play unit in Spain

Indgang og orientering

Giv folk mulighed for at gøre sig bekendt med legepladsen, før de direkte støder på aktiviteterne og sensoriske stimuli. Dette er især vigtigt for folk på autismespektret.

skiltning og lokation information kan gøre det muligt for enkeltpersoner at gøre sig bekendt med legerummet, layoutet, funktionerne og aktiviteterne, før de kommer til legepladsen.

Hvis du planlægger en stor legeplads, ville det være ideelt at give skiltning med en planvisning af området og lokationen, der definerer individuelle lokations funktioner og aktiviteter, som brugerne kan vurdere før de går ind i legepladsen.

Oprettelse af en orienteringssti

Ved at oprette en orienteringssti kan brugerne undersøge legerummet og legezoner forud for engageringen, så de kan vurdere mængden af ​​fysisk og social kontakt, de måtte forvente.

Orienteringsstier kan også fungere som en sikker zone, hvor børn nemt kan bevæge sig til, hvis deres angst stiger og genindtræder legepladsen, når de er klar.

En orienteringssti kan enten omgive legezoner eller placeres som en central rygrad, hvorfra zonerne stammer fra. Billedet nedenfor på en legeplads i Frankrig viser et eksempel på sidstnævnte. Naturligvis kan formen og størrelsen af ​​orienteringsbanen variere afhængigt af placeringen og indstillingen af ​​legepladsen.

Stien skal være fast, tilgængelig, jævn og forudsigelig. Det skal være stort nok, så to personer, der bruger mobilitetshjælpemidler, nemt kan passere hinanden og holdes fri for barrierer med klar synsvidde langs stien. Gør det klart, hvor stien slutter, og legepladsen begynder ved at give visuelle tegn som lyse gule strimler ved kanterne eller en anden tekstur ved kanten af ​​stien.

Playground in France showing the orientation path as a central spine

Giver maksimal synlighed

Design legepladsen, så forældre eller plejere er i stand til at se, hvor deres barn er, når de ser fra næsten ethvert punkt på orienteringsbanen.

Dette er især vigtigt for børn, der løber hvis overstimuleret, det hjælper også voksne ansvarlige for mere end et barn for nemt at kunne finde dem.

Når der er mange legezoner, skal du sørge for, at synsfeltet krydser hver zone og maksimerer brugen af ​​"gennemsigtigt udstyr" som udstyr med åben struktur, vinduer, rebstrukturer mv.

Wayfinding

Wayfinding giver alle mulighed for at finde vej rundt gennem legepladsen. Dette kan opnås ved at:

  • Oprettelse af multi-sensoriske signaler og signaler i legerummet og omgivelserne
  • At give et taktilt kort over området for personer med nedsat syn eller dem, der ikke er i stand til at læse
  • Brug skiltning til at lede folk til bestemte steder i legepladsen som vand springvand, toiletter mv.
  • I store legerum kan du overveje at skabe signaturlyde til forskellige zoner

Ved at designe for at fremme wayfinding succesfuldt kan folk bestemme deres placering inden for en indstilling, bestemme deres destination og udvikle en plan, der får dem til at danne deres placering til deres destination.

Sådan bruger du farve som et værktøj til wayfinding og sikkerhed

Du kan bruge kontrasterende farver mellem udstyr og orienteringsbanen. Ved hjælp af forskellige farver af overfladematerialer, som f.eks. En farve til faldzonen og en anden uden for fallzonen, hjælper børnene med at bestemme, hvad der kan ske, hvor. Du kan også bruge mønstre og teksturer til at gøre det nemmere at skelne mellem farver, især for en person, der er farveblind.

Denne legeplads i Galashiels, Skotland, brugte forskellige farver på overfladen, som hjælper med at guide børnene rundt på legepladsen og legeudstyret, samt give dem yderligere legerum.

Playground in Scotland with different colours of surfacing on each play area

Omkreds og grænser

Disse kan variere afhængigt af placeringen og brugergrupperne. Nogle børn er tilbøjelige til at bevæge sig væk fra stimulation eller er mindre i stand til at dømme fare i miljøet. Mens andre føler sig sikrere i indeholdt rum end åbne. Forældre og plejere kan finde det nemmere at overvåge børn i et rum indeholdt.

Overvej omhyggeligt formålet med omkredsen eller grænsen for den specifikke placering og hvad de kunne medbringe bortset fra at indeholde lokationen, måske kan de også tilføje et æstetisk element og / eller legeværdi.

Nogle steder kan kræve en komplet grænse, andre partielle grænser og andre ingen overhovedet. Omkredse kan skabes ved hjælp af vægge, hegn, landskabspleje eller topografi, men brug aldrig vand. Brug materialer og farver, der let kan ses, og prøv at overveje designs, der gør hegnet til en legesyg, sanselig eller æstetisk funktion af legepladsen.

Hvis du installerer omkreds, skal du sørge for, at porte eller åbninger er tydeligt identificerbare og er brede nok til at give adgang til vedligeholdelse. Overvej at installere sæder nær hegnåbninger for at gøre tilsynet nemmere for voksne.

Playground with fencing and yellow gate

Oprettelse af legezoner

For en stor legeplads er det fornuftigt at opdele det i områder, for eksempel at adskille kraftig leg fra rolige legepladser og gruppere lignende typer legepladser i hver zone.

Husk, at den måde, som børn leger på, ikke adskilles på denne måde, så når zoner drejer sig om at skabe en række muligheder, kan børn vælge at bruge dem forskelligt.

Samlingsrum

Opret samlingsrum i dit legerum for at opmuntre samfundet til at bruge det, opbygge samfundets ånd og styrke rollen som legerum som en fællesskabsressource. Indsæt siddepladser, lysthus og pavilloner på steder, hvor forældre og plejere både kan se deres børn og socialisere sig.

Tænk på at bruge legepladser, legeudstyr, legefunktioner eller andre landskabsplejefunktioner til at oprette samlingssteder i hele legepladsen.

Playground seating shelters in timber

 

Kontakt os for at skabe en inkluderende legeplads

Contact Us

If you have questions or would like to know something about our products, you can contact us by phone, fax, email or directly on our website. If you do not know who at HAGS you should talk to, or if you would like to come in contact with a specific person at HAGS, you are welcome to call our switchboard to get connected to the right person.

Danmark

HAGS Danmark
Drejergangen 1B
2690 Karlslunde
Danmark

Følg HAGS: